Työnhakijalle

Olet tehnyt järkevän valinnan, kun olet päättänyt tutustua isännöintiin uramahdollisuutena. Työn hakeminen isännöinnin parista kannattaa, sillä alalla on käynnissä sukupolvenvaihdos, ja ammattilaisia tarvitaan lähivuosina runsaasti lisää. Puolet nykyisistä isännöitsijöistä jää eläkkeelle vuoteen 2020 mennessä.

Isännöintialan valtti ovat vakaat työpaikat, joita on tarjolla ympäri Suomea. Löydät tällä hetkellä isännöintiyrityksissä avoinna olevat tehtävät Avoimista työpaikoista.

Työnhaussa kannattaa olla itse aktiivinen. Paikka isännöintiyrityksestä voi löytyä vaikka yhdellä puhelinsoitolla. Älä ujostele ottaa yhteyttä suoraan mielenkiintoiseen työnantajaan. Löydät Isännöintiliittoon kuuluvat isännöintiyritykset kätevästi listattuna Hae isännöintiä -palvelusta. Isännöintiliiton jäseninä on 2/3 kaikesta isännöinnistä Suomessa.

Isännöintiala tarvitsee lähivuosina runsaasti uusia tekijöitä. Hae töihin isännöintialalle!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Miten voin hakea isännöitsijäksi?

  Isännöintialalta vapautuu runsaasti työpaikkoja seuraavien kymmenen vuoden aikana, sillä yli puolet nykyisistä isännöitsijöistä jää eläkkeelle. Isännöintiyrityksissä avoinna oleviin työpaikkoihin voit tutustua Avoimet työpaikat -välilehdellä. Voit jättää isännöintiyritykseen lisäksi avoimen hakemuksen.

  Ura isännöintialalta voi aueta myös harjoittelusta. Harjoittelua voit hakea avoimella harjoitteluhakemuksella.

 • Missä voin opiskella isännöintialalle?

  Isännöintiin ei ole olemassa perustutkintoa, eikä alalla edellytetä tiettyä koulutusta.

  Kaupallinen ja taloushallinnon koulutus ovat yleisimpiä, mutta varsin tavallisia ovat myös rakennus- ja kiinteistötekniikan tutkinnot. Ammattikorkeakoulut järjestävät soveltuvaa koulutusta ympäri Suomen.

  Valmistumisen jälkeen tai uranvaihtoa harkitessa kannattaa pyrkiä töihin isännöintiyritykseen esimerkiksi apulaisisännöitsijäksi, sillä työn oppii parhaiten tekemällä. Myös oppisopimuskoulutus on varteenotettava vaihtoehto. Sen jälkeen voit hankkia lisäosaamista suorittamalla esimerkiksi isännöinnin ammattitutkinnon.

  Lisätietoja isännöintialan koulutuksista löydät Koulutus-välilehdeltä.

 • Millainen on isännöintialan työllisyystilanne?

  Suomessa on noin 2 500 isännöitsijää, joiden keski-ikä on 52 vuotta. Isännöintialalla on käynnissä sukupolvenvaihdos: puolet nykyisistä isännöitsijöistä saavuttaa eläkeiän seuraavien kymmenen vuoden kuluessa.

  Uusille, osaaville tekijöille on kova kysyntä. Isännöintialan työpaikat ovat vakaita ja niitä on kaikilla kaupunkialueilla ympäri maan.

 • Mikä on isännöintialan palkkataso?

  Isännöintialan palkat vastaavat asiantuntijatehtävien tasoa. Työntekijöiden kuukausipalkka on keskimäärin 3 000-4 000 euroa, jonka lisäksi maksetaan esimerkiksi kokous- ja tulospalkkioita sekä luontaisetuja.

  Palkat vaihtelevat paikkakunnittain. Pääkaupunkiseudulla palkkataso on muuta maata korkeampi.