Myynnin parista kiinteistöpäälliköksi

Vesa Päiväniemi, kiinteistöpäällikkö, Schneider Electric Finland Oy

Vesa Päiväniemi työskenteli myyntipäällikkönä isossa harrastelehdessä, kun hänen mieleensä tuli ajatus, että työuralla voisi tehdä vielä jotain muutakin.

Myyntipäällikön hommat vaihtuivat ensin isännöinti- ja sitten laajemmin kiinteistöalan töihin. ”Toimin kolme vuotta sivutoimisesti talonmiehenä ja silloin työskentelin erittäin mukavan isännöitsijän kanssa. Ajattelin, että isännöintityö vaikuttaa mielenkiintoiselta”, Vesa kertaa uravaihdostaan.

Hän pääsi suorittamaan isännöinnin ammattitutkintoa isännöintiyritykseen, josta sai myöhemmin myös vakituisen työpaikan. Reilu vuosi sitten Vesa siirtyi isännöitsijästä kiinteistöpäälliköksi Schneider Electric Finland Oy:hyn.

”Työni sisältö on pysynyt samantapaisena, mutta painotus on siirtynyt enemmän kiinteistöjen tekniseen ylläpitoon. Isännöitsijän työssä korostuivat hallinnolliset tehtävät”, Vesa kertoo.

Uusi työ, uudet haasteet

Uusi työ kiinteistöpäällikkönä on tuntunut Vesasta mielenkiintoiselta, mutta haastavalta. Ensimmäisen vuoden aikana eteen on tullut uutta opeteltavaa esimerkiksi talotekniikasta ja sen ohjauksesta. ”Kiinteistöpäällikön ei tarvitse osata virittää jokaista järjestelmää, mutta niiden toiminta on tunnettava, jotta asiasta pystyy kertomaan kiinteistön omistajille”, Vesa kertoo uudesta työstään.

Haasteista huolimatta alanvaihto tuntuu Vesasta edelleen mielekkäältä. ”Avoimelle mielelle tuli paljon haasteita”, hän hymyilee.

Kiinteistöpäällikön ei tarvitse osata virittää jokaista järjestelmää, mutta niiden toiminta on tunnettava, jotta asiasta pystyy kertomaan kiinteistön omistajille. –Vesa Päiväniemi

Isännöitsijänkin ymmärrettävä kiinteistötekniikasta

Vesa uskoo, että tulevaisuudessa isännöitsijöidenkin on hallittava uusin kiinteistötekniikka ja osattava antaa siitä neuvoja asukkaille.

”Enää ei riitä, että tietää, miten rivitalon ilmanvaihto toimii. On osattava ohjeistaa ja ohjata esimerkiksi valaistuksen, lukituksen ja lämmityksen toimintaa sähköisillä välineillä, kuten läppärillä, täppärillä, kännykällä tai muulla vastaavalla”, Vesa visio.

Toisaalta muuttuvan maailman mahdollisuudet innostavat Vesaa. ”Muutos tekee työpäivästäni mielenkiintoisia!” hän kuittaa.