Isännöintialalta löysin oman paikkani

Isännöintialalta löysin oman paikkani

Ronny Haglund, pääisännöitsijä, Jbb Kiinteistöhallinto

Ronny Haglund vaihtoi teollisuusalan isännöintiin ja ratkoo nyt ihmisten ongelmia. Jbb Kiinteistöhallinnon pääisännöitsijä pysyy rauhallisena myös paineen alla.

Ronny Haglund on koulutukseltaan käyttöinsinööri. Hän ehti työskennellä metalliteollisuudessa seitsemän vuotta ennen kuin työpaikka isännöintialalta löytyi, suhteiden kautta. ”Kaverini oli puhunut minusta REALIAn Timo Kummulle, joka tarjosi minulle töitä. Sain työtarjouksia myös teollisuusalalta, mutta päätin vaihtaa alaa kokonaan. En ole katunut valintaani”, Ronny muistelee.

Uranvaihdoksen aikaan moni ehti epäillä Ronnyn päätöstä. ”Kun kerroin siirtyväni teollisuusalalta isännöintiin, jotkut kommentoivat sen olevan “kelpaava” tai “tilapäinen” ratkaisu. Viihdyn alalla kuitenkin todella hyvin ja opin uutta päivittäin sekä alasta että itsestäni.”

Uusista haasteista potkua uralle

Viime syksynä kilpailija teki silloin isännöitsijänä työskennelleelle Ronnylle houkuttelevan tarjouksen. ”Minut haluttiin pääisännöitsijäksi Jbb Kiinteistöhallintoon. Sain vapaat kädet kehittää uuden työnantajani toimintaa ja pääsin takaisin kotiseudulleni. En yksinkertaisesti voinut kieltäytyä”, Ronny hihkaisee.

Isännöitsijän tärkeimmäksi ominaisuudeksi Ronny nimeää hetkeäkään miettimättä asenteen. ”Isännöitsijä kohtaa työssään kaikenlaista. Joka kerta on löydettävä ongelman ydin ja ratkaistava se. Olen itse ongelmanratkaisija. Ihmiset ovat erilaisia ja reagoivat ongelmiin eri tavalla: jotkut kertovat siitä suoraan, toiset huutamalla ja toiset itkemällä tai nauramalla. Minä olen silloin tukipilari, jota vasten he voivat nojata tai sylkeä. Kovatkin sanat on kestettävä”, Ronny pohtii.

Isännöitsijän on kehitettävä osaamistaan jatkuvasti

Ronny suoritti isännöitsijän ammattitutkinnon vuonna 2012. Sen jälkeen hän on kehittänyt osaamistaan lukuisilla psykologian ja johtamisen kursseilla, sillä on kiinnostunut erilaisista ihmistyypeistä ja heidän käyttäytymisestään. Suunnitteilla on myös AIT-koulutuksen suorittaminen.

Ronny kertoo myös lukevansa ahkerasti alan lehtiä ja osallistuvansa Isännöintiliiton tapahtumiin ja koulutuksiin. Antoisimpia hetkiä ovat kuitenkin keskustelut kilpailijoiden kanssa.

Myös itse työ kouluttaa. ”Aina tulee jotain uutta esille, joku käänne vanhaan tuttuun asiaan. Tärkeintä on olla kriittinen omaa itseään kohtaan, sillä ihminen urautuu helposti ja jää kiinni vanhoihin totuttuihin tapoihin eikä enää kehity”, Ronny analysoi.

Isännöitsijä kohtaa työssään kaikenlaista. Joka kerta on löydettävä ongelman ydin ja ratkaistava se. –Ronny Haglund

Kiitoksia asukkailta

Koti on ihmiselle tärkeä paikka. Siksi asumiseen liittyvät asiat ja ongelmat herättävät ihmisissä voimakkaita tunteita. Ronny ei kuitenkaan usko, että kukaan isännöitsijä saa kuulla haukkuja joka päivä. ”Itse olen saanut kiitoksia, samppanjaa, suklaata ja jopa ruusuja. No, sain ruusut yhdeltä mieheltä, mutta silti, ruusuja joka tapauksessa”, Ronny kertoo.

Isännöintiuraa pohtiville Ronny haluaa lähettää rohkaisevia terveisiä: ”Itse olen löytänyt isännöintialalta kaikkea sitä, mitä turhaan etsin teollisuusalalta. Olen vihdoin löytänyt paikkani. Isännöintialalla olen kotona.”